Voor al onze openingstijden kijk op onze website, facebook of instagram.

Oproep voor meer vrijwilligers

Zwembad De Groene Jager draait sinds de privatisering in 2013 volledig op vrijwilligers. Meer dan 160 vrijwilligers zorgen dat ons openlucht zwembad gedurende de maanden mei tot begin september beschikbaar is voor zwemplezier van alle leeftijden. Voor de veiligheid (wettelijke eisen) is het belangrijk om gecertificeerde vrijwilligers te hebben voor EHBO en TOEZICHT. Opleidingen en de kosten daarvan worden betaald door de Groene Jager.  Maar ook voor tal van andere werkzaamheden o.a. schoonmaakwerkzaamheden, kantine/winkeltje en receptie/kassa is het van belang om voldoende vrijwilligers te hebben. Een groot aantal vrijwilligers vermindert de werkdruk voor de individuele vrijwilliger. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Klik hier voor aanmelden als vrijwilliger.  Uw aanmelding is van groot belang. Wij hebben nog plaats voor vrijwilligers voor de kassa en receptie, voor de bezetting van het winkeltje op het zwembad, maar ook voor vrijwilligers die helpen met het dagelijks direct na sluitingstijd schoon maken! Belangrijk! Hoe meer vrijwilligers, hoe beter de taken zijn te spreiden, zodat de werkdruk aanvaardbaar blijft voor onze vrijwilligers.

En dan de toezichthouders: Er zijn sinds de privatisering in 2013 geen badmeesters meer. Hun rol is vervangen door de toezichthouders (vrijwilligers). Indien u voor de functie van toezichthouder belangstelling heeft , maar niet over het gewenste diploma beschikt, zullen wij in overleg met u zorg dragen voor een passende cursus bestaande uit een theoretisch een een praktisch deel. Een cursus kan in een groepje gevolgd worden en per cursus zal het slechts een beperkt aantal dagdelen/avonden (twee) in beslag nemen. Hoe meer mensen zich hiervoor aanmelden hoe eenvoudiger het wordt om de planning voor de opleiding te realiseren. Ook is het mogelijk kennis te maken met de toezichtstaken. Neem contact op en wij regelen dat u op proef kunt meedraaien met onze toezichthouders. Op basis van die korte praktijkervaring is het voor u wellicht gemakkelijker te besluiten om toe te treden tot onze vrijwilligers. Zwembad de Groene Jager heeft u nodig om ook in de toekomst het bad te behouden voor Den Ham.

  •  EHBO-vrijwilligers krijgen ook een cursus aangeboden. De cursisten kunnen thuis (8 uur) online de theorie volgen en een eindtoets maken. De praktijk wordt beoefend in 9 uren verdeeld over 3 dagdelen / avonden.
  •  Vrijwilligers voor TOEZICHTHOUDER krijgen een training “zwemmend redden” aangeboden. Het is essentieel om voldoende toezichthouders te hebben! Bij onvoldoende beschikbare toezichthouders zijn wij gedwongen op die dagen en of uren gezien de wettelijke vereisten het zwembad te sluiten.

Toezichthouders/EHBO: Heeft u nog vragen: neem gerust even contact op met: info@ zwembaddegroenejager.nl

Winkeltje. Heeft u vragen over de taak van de vrijwilligers. info@zwembaddegroenejager.nl