Zwembad gesloten

Doordat we te weinig toezichthouders hebben, is vanmiddag (19-8-2020) het zwembad gesloten.

Dit heeft het bestuur besloten, en wil alleen open gaan wanneer dit veilig en betrouwbaar kan.

Tevens roepen wij mensen op om het komende seizoen de cursus Toezicht te volgen, zodat

we volgend jaar een goed bestand hebben waarmee we kunnen werken.

Namens:

Stichting bestuur Zwembad De Groene Jager

Openingstijden terug naar “normaal”.

Als Zwembad De Groene Jager zijn we erg blij dat we hebben doorgepakt om toch open te gaan.

Wat hebben we weer veel kinderen, ouders en vakantiegangers blij kunnen maken.

We hebben nog een aantal weken te gaan voordat het bad gaat sluiten.

We hopen nog op zeer mooi zomerweer en veel bezoekers, wel zorgen wij ervoor dat het

niet ‘te druk’ wordt in ons zwembad, zodat het voor u en al onze vrijwilligers veilig blijft.

Omdat de vakantie periode -noord- voorbij is, passen wij de openingstijden weer aan.

Vanaf 17 augustus gelden weer de reguliere openingstijden.

 

Update coronaregels m.i.v. week 29 (13 juli 2020)

Update coronaregels m.i.v. week 29 (13 juli 2020)

 

 1. Kom alleen zwemmen als je gezond bent. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten benauwdheid of koorts.
 2. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, ben je weer welkom.
 3. Ga direct naar huis wanneer er tijdens je aanwezigheid klachten ontstaan zoals neusverkoudheid, hoesten benauwdheid of koorts.
 4. Ga voordat je van huis vertrekt thuis naar het toilet.
 5. Iedereen (alle leeftijden) is weer welkom voor recreatief zwemmen van 13.30 tot 17.00 uur (maandag t/m zondag) en van 18.30 tot 20.00 uur (maandag t/m vrijdag).
 6. Kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling en tot anderen geen 1,5 meter afstand te houden.
 7. Jongeren van 13 t/m 18 jaar hoeven onderling en tot kinderen t/m 12 jaar geen 1,5 meter afstand te houden, maar wel tot volwassenen.
 8. Volwassenen houden onderling en tot jongeren van 13 t/m 18 jaar 1,5 meter afstand, maar tot kinderen t/m 12 jaar hoeft dit niet.
 9. Tijdens de activiteit “het zwemmen” is geen afstandsbeperking meer van kracht. Direct na de activiteit gelden bovenstaande afstandsregels (6 t/m 8) weer.
 10. Volwassenen mogen weer in het pierenbad/waterspeelplaats aanwezig zijn met hun kinderen. Wel gelden hier voor hen bovenstaande afstandsregels (6 t/m 8).
 11. Het maximaal aantal bezoekers per dag is tijdens openingstijden te vinden op de website: https://www.zwembaddegroenejager.nl/ Hier is ook te zien hoeveel bezoekers er op dat moment aanwezig zijn en of je nog kunt komen zwemmen.
 12. Bij binnenkomst handen wassen/desinfecteren.
 13. Bezoekers van het zwembad moeten altijd (bij elk bezoek) geregistreerd worden (naam, telefoonnummer, gezondheidscheck). Registratielijsten liggen voor bij de kassa. Deze gegevens moeten minimaal 4 weken bewaard te worden voor het geval er een corona-uitbraak is.
 14. Volg de verplichte looproute
 15. Vermijd het aanraken van je gezicht.
 16. Schud geen handen.
 17. Zingen en schreeuwen is niet toegestaan.
 18. Volg altijd de aanwijzingen op van de vrijwilligers en coronatoezichthouder.
 19. Bij landelijke wijzingen bestaat de mogelijkheid dat bovengenoemde regels ook door ons moeten worden bijgesteld.
 20. De regels voor zwemvereniging De Vroege Vogels zijn per e-mail naar alle leden verstuurd.

Pinnen JA GRAAG

Namens onze penningmeester Henk Kottier en alle receptie medewerkers kunnen wij vertellen dat er dit seizoen gepind kan worden, bij de kassa en in de kiosk van het zwembad.

Mooi jubileumjaar 2018

P E R S B E R I C H T                            Zwembad De Groene Jager

Den Ham, donderdag 30 augustus 2018

Mooi jubileumjaar voor De Groene Jager

DEN HAM – Het geprivatiseerde openluchtzwembad De Groene Jager wordt al jarenlang succesvol geëxploiteerd door vrijwilligers. “We hebben de afgelopen jaren de bezoekers telkens kunnen verrassen met nieuwe voorzieningen en activiteiten. Naast zwemwater, een zonneweide en glijbanen beschikken we inmiddels ook over een beachvolleybalveld, loungehoek en gratis wifi. Ook zijn er veel speelvoorzieningen voor jonge kinderen, zowel in als buiten het zwemwater. Bezoekers laten zich ook erg positief uit over ons enthousiaste vrijwilligersteam en komen graag nogmaals terug”, zegt voorzitter Henri de Lange.

Ruim vijf jaar geleden zag het er een stuk minder rooskleurig uit voor De Groene Jager. Gemeente Twenterand wou twee van de vier gemeentelijke zwembaden sluiten, maar dankzij inspanningen van de lokale bevolking werd sluiting van het Hammer openluchtbad voorkomen. “We zijn erg blij dat we vijf jaren geleden het bad geprivatiseerd hebben, zodat we ook deze warme zomer weer lekker kunnen zwemmen”, aldus De Lange. “Enorm trots zijn we op ons geweldige vrijwilligersteam dat dit allemaal mogelijk maakt.”

 

Activiteiten en 30.000-ste bezoeker

Naast de zwemvierdaagse worden ook tal van andere activiteiten voor de bezoekers georganiseerd. Een mooi voorbeeld is de “nazomer-zwemavond” die afgelopen woensdag 29 augustus plaatsvond. Tijdens deze avond met DJ en lichtshow wordt er tot laat in de avond gezwommen. Leuk detail is dat de 30.000-ste bezoeker van 2018 op deze avond is ontvangen: Stan Sluijer is door Henri de Lange en Christel Seigers van het stichtingsbestuur in het zonnetje gezet en heeft een mooie bos bloemen, voor thuis een jaarabonnement 2019 en een mooie handdoek van Zwembad De Groene Jager.

 

Zwemfonds

Het Hammer bad zou niet kunnen bestaan zonder lokale betrokkenheid. De bevolking heeft in 2013 samen met het bedrijfsleven de schouders onder het privatiseringsproject gezet. “Er zijn ruim 200 vrijwilligers en 100 sponsoren betrokken bij de exploitatie van het zwembad en we hebben ze stuk voor stuk hard nodig. Daarnaast hebben we ook nog onze zwembad-partners; dit zijn lokale ondernemers Wim Samsen en Johan Koskamp die al 5 jaren ons zwemfonds ondersteunen. Vanuit dit zwemfonds wordt het schoolzwemmen gefinancierd en worden toegangskaartjes beschikbaar gesteld aan bezoekers die zelf over onvoldoende financiële middelen beschikken. Ook kinderen die hun vakantie doorbrengen via bijvoorbeeld Stichting Rusland Kinderhulp kunnen dankzij dit zwemfonds gratis zwemmen bij De Groene Jager”, verduidelijkt Henri de Lange.

 

Vrijwilligers

“Dankzij onze vrijwilligers kunnen we deze geweldige accommodatie in stand houden voor de regio; we zijn dan ook blij met elke vrijwilliger die zich aanmeldt. Vele handen maken licht werk en het is ook nog eens erg gezellig om dit met elkaar te doen. We zijn continu op zoek naar nieuwe aanwas en gelukkig hebben zich ook dit jaar hebben weer vrijwilligers aangemeld. Zo is er bijvoorbeeld een groep nieuwe toezichthouders opgeleid dit voorjaar.  Het is erg fijn om te merken dat iedereen bereid is om ons te helpen en dat draagvlak geeft ons veel energie om met dit mooie werk door te gaan”, zegt De Lange.  Uiteraard zijn vrijwilligers nog steeds welkom; aanmelden kan via de website www.ZwembadDeGroeneJager.nl

30000 ste bezoeker 2018

Stan Sluyer was op 29 augustus 2018 de 30000 ste bezoeker. Door de voorzitter Henri en bestuurslid Christel werd hij in het zonnetje gezet. Een handdoek van de Groene Jager, een abonnement voor 2019 en een bloemetje voor thuis. Aan Stan zijn reactie konden we merken dat hij super blij was. Na dit bericht zijn we nog een week extra open geweest, dus het aantal bezoekers is ruim 30000.

 

Speciale openingstijden

Tijdens de vakantieperiode Noord zijn er nieuwe openingstijden.

In de periode van 23 juli tot en met 31 augustus zijn de openingstijden aangepast.

Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is het bad vanaf 13.00 uur open tot 17.00 uur

Deze avonden dan ook vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur

Op zaterdag en zondag is het bad open vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur (geen avond openstelling)

STICHTING ZWEMBAD DE GROENE JAGER WEDEROM WINNAAR VAN DE RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE.

Maandag 28 mei 2018 werd het bestuur van Stichting Zwembad de Groene Jager verrast met de komst van de voorzitter Rabobank Noord West Twente dhr.  Gerrit Wielink. Hij had een cheque bij zich t.w.v. 2900 euro Met 931 stemmen is het zwembad voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar geworden van deze campagne. Vorig jaar waren wij al erg verrast maar twee keer achter elkaar is wel heel erg bijzonder! Het kan dan ook niet anders dat het zwembad, wat volledig door vrijwilligers wordt gerund,  bijzonder ondersteund wordt door de Hammer gemeenschap. Het Stichting bestuur is daar dan ook erg blij mee een waardeert dit bijzonder. Het zwembad kan het gewonnen geldbedrag zeker goed gebruiken en zal ingezet worden voor het verder verfraaien van het zwembad. Dit jaar is de loungehoek opnieuw ingericht, hebben wij nieuw speelmateriaal aangeschaft voor de kleine kinderen aan het zwembad en is er een tafeltennis tafel gekocht. Voor de oudere jeugd en volwassenen hebben wij op de ligweide een wedstrijd beachvolleybal veld aangelegd.

Alle stemmers en RABO BANK Noord en West Twente BEDANKT.

Extra open, mei vakantie

Open in de mei vakantie.

Het bestuur en activiteitencommissie heeft besloten dat, nu het nog

mei vakantie is, we elke middag open zijn vanaf 13.30 uur i.p.v. de normale tijd 15.00 uur.

In zijn totaliteit ziet het er alsvolgt uit:

Zondag 6, maandag 7, Dinsdag 8, Woensdag 9 mei open vanaf 13.30 uur.

Hemelvaartsdag, 10 mei, open vanaf 6.00 uur tot 8.00 uur (verder deze dag gesloten)

Vrijdag  11 mei en zaterdag 12 mei is het bad ook open vanaf 13.30 uur.

RABO CLUBKAS ACTIE

RABO CLUBKAS ACTIE

Stem op Zwembad de Groene Jager tijdens de Rabo Clubkas campagne

Tijdens de stemperiode van 1 mei tot en met 21 mei 2018 beslist u door te stemmen hoe het totaalbedrag wordt verdeeld onder de deelnemende clubs. Ieder RABO-lid ontvangt drie stemmen, waarvan zij er twee op dezelfde club mogen uitbrengen. Deze stemmen zijn geld waard. Alle leden krijgen rond 1 mei per post of per e-mail een persoonlijke stemcode toegestuurd.

U kunt stemmen van 1 t/m 21 mei. Het geld wat we ontvangen willen we als Groene Jager besteden aan:

-Meer sporten is gezond

-Opening Beachvolleybal veld

-Tafeltennistafel

Kunnen wij op uw stem rekenen!