Pinnen JA GRAAG

Namens onze penningmeester Henk Kottier en alle receptie medewerkers kunnen wij vertellen dat er dit seizoen gepind kan worden, bij de kassa en in de kiosk van het zwembad.

Mooi jubileumjaar 2018

P E R S B E R I C H T                            Zwembad De Groene Jager

Den Ham, donderdag 30 augustus 2018

Mooi jubileumjaar voor De Groene Jager

DEN HAM – Het geprivatiseerde openluchtzwembad De Groene Jager wordt al jarenlang succesvol geëxploiteerd door vrijwilligers. “We hebben de afgelopen jaren de bezoekers telkens kunnen verrassen met nieuwe voorzieningen en activiteiten. Naast zwemwater, een zonneweide en glijbanen beschikken we inmiddels ook over een beachvolleybalveld, loungehoek en gratis wifi. Ook zijn er veel speelvoorzieningen voor jonge kinderen, zowel in als buiten het zwemwater. Bezoekers laten zich ook erg positief uit over ons enthousiaste vrijwilligersteam en komen graag nogmaals terug”, zegt voorzitter Henri de Lange.

Ruim vijf jaar geleden zag het er een stuk minder rooskleurig uit voor De Groene Jager. Gemeente Twenterand wou twee van de vier gemeentelijke zwembaden sluiten, maar dankzij inspanningen van de lokale bevolking werd sluiting van het Hammer openluchtbad voorkomen. “We zijn erg blij dat we vijf jaren geleden het bad geprivatiseerd hebben, zodat we ook deze warme zomer weer lekker kunnen zwemmen”, aldus De Lange. “Enorm trots zijn we op ons geweldige vrijwilligersteam dat dit allemaal mogelijk maakt.”

 

Activiteiten en 30.000-ste bezoeker

Naast de zwemvierdaagse worden ook tal van andere activiteiten voor de bezoekers georganiseerd. Een mooi voorbeeld is de “nazomer-zwemavond” die afgelopen woensdag 29 augustus plaatsvond. Tijdens deze avond met DJ en lichtshow wordt er tot laat in de avond gezwommen. Leuk detail is dat de 30.000-ste bezoeker van 2018 op deze avond is ontvangen: Stan Sluijer is door Henri de Lange en Christel Seigers van het stichtingsbestuur in het zonnetje gezet en heeft een mooie bos bloemen, voor thuis een jaarabonnement 2019 en een mooie handdoek van Zwembad De Groene Jager.

 

Zwemfonds

Het Hammer bad zou niet kunnen bestaan zonder lokale betrokkenheid. De bevolking heeft in 2013 samen met het bedrijfsleven de schouders onder het privatiseringsproject gezet. “Er zijn ruim 200 vrijwilligers en 100 sponsoren betrokken bij de exploitatie van het zwembad en we hebben ze stuk voor stuk hard nodig. Daarnaast hebben we ook nog onze zwembad-partners; dit zijn lokale ondernemers Wim Samsen en Johan Koskamp die al 5 jaren ons zwemfonds ondersteunen. Vanuit dit zwemfonds wordt het schoolzwemmen gefinancierd en worden toegangskaartjes beschikbaar gesteld aan bezoekers die zelf over onvoldoende financiële middelen beschikken. Ook kinderen die hun vakantie doorbrengen via bijvoorbeeld Stichting Rusland Kinderhulp kunnen dankzij dit zwemfonds gratis zwemmen bij De Groene Jager”, verduidelijkt Henri de Lange.

 

Vrijwilligers

“Dankzij onze vrijwilligers kunnen we deze geweldige accommodatie in stand houden voor de regio; we zijn dan ook blij met elke vrijwilliger die zich aanmeldt. Vele handen maken licht werk en het is ook nog eens erg gezellig om dit met elkaar te doen. We zijn continu op zoek naar nieuwe aanwas en gelukkig hebben zich ook dit jaar hebben weer vrijwilligers aangemeld. Zo is er bijvoorbeeld een groep nieuwe toezichthouders opgeleid dit voorjaar.  Het is erg fijn om te merken dat iedereen bereid is om ons te helpen en dat draagvlak geeft ons veel energie om met dit mooie werk door te gaan”, zegt De Lange.  Uiteraard zijn vrijwilligers nog steeds welkom; aanmelden kan via de website www.ZwembadDeGroeneJager.nl

30000 ste bezoeker 2018

Stan Sluyer was op 29 augustus 2018 de 30000 ste bezoeker. Door de voorzitter Henri en bestuurslid Christel werd hij in het zonnetje gezet. Een handdoek van de Groene Jager, een abonnement voor 2019 en een bloemetje voor thuis. Aan Stan zijn reactie konden we merken dat hij super blij was. Na dit bericht zijn we nog een week extra open geweest, dus het aantal bezoekers is ruim 30000.

 

Speciale openingstijden

Tijdens de vakantieperiode Noord zijn er nieuwe openingstijden.

In de periode van 23 juli tot en met 31 augustus zijn de openingstijden aangepast.

Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is het bad vanaf 13.00 uur open tot 17.00 uur

Deze avonden dan ook vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur

Op zaterdag en zondag is het bad open vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur (geen avond openstelling)

STICHTING ZWEMBAD DE GROENE JAGER WEDEROM WINNAAR VAN DE RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE.

Maandag 28 mei 2018 werd het bestuur van Stichting Zwembad de Groene Jager verrast met de komst van de voorzitter Rabobank Noord West Twente dhr.  Gerrit Wielink. Hij had een cheque bij zich t.w.v. 2900 euro Met 931 stemmen is het zwembad voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar geworden van deze campagne. Vorig jaar waren wij al erg verrast maar twee keer achter elkaar is wel heel erg bijzonder! Het kan dan ook niet anders dat het zwembad, wat volledig door vrijwilligers wordt gerund,  bijzonder ondersteund wordt door de Hammer gemeenschap. Het Stichting bestuur is daar dan ook erg blij mee een waardeert dit bijzonder. Het zwembad kan het gewonnen geldbedrag zeker goed gebruiken en zal ingezet worden voor het verder verfraaien van het zwembad. Dit jaar is de loungehoek opnieuw ingericht, hebben wij nieuw speelmateriaal aangeschaft voor de kleine kinderen aan het zwembad en is er een tafeltennis tafel gekocht. Voor de oudere jeugd en volwassenen hebben wij op de ligweide een wedstrijd beachvolleybal veld aangelegd.

Alle stemmers en RABO BANK Noord en West Twente BEDANKT.

Extra open, mei vakantie

Open in de mei vakantie.

Het bestuur en activiteitencommissie heeft besloten dat, nu het nog

mei vakantie is, we elke middag open zijn vanaf 13.30 uur i.p.v. de normale tijd 15.00 uur.

In zijn totaliteit ziet het er alsvolgt uit:

Zondag 6, maandag 7, Dinsdag 8, Woensdag 9 mei open vanaf 13.30 uur.

Hemelvaartsdag, 10 mei, open vanaf 6.00 uur tot 8.00 uur (verder deze dag gesloten)

Vrijdag  11 mei en zaterdag 12 mei is het bad ook open vanaf 13.30 uur.

RABO CLUBKAS ACTIE

RABO CLUBKAS ACTIE

Stem op Zwembad de Groene Jager tijdens de Rabo Clubkas campagne

Tijdens de stemperiode van 1 mei tot en met 21 mei 2018 beslist u door te stemmen hoe het totaalbedrag wordt verdeeld onder de deelnemende clubs. Ieder RABO-lid ontvangt drie stemmen, waarvan zij er twee op dezelfde club mogen uitbrengen. Deze stemmen zijn geld waard. Alle leden krijgen rond 1 mei per post of per e-mail een persoonlijke stemcode toegestuurd.

U kunt stemmen van 1 t/m 21 mei. Het geld wat we ontvangen willen we als Groene Jager besteden aan:

-Meer sporten is gezond

-Opening Beachvolleybal veld

-Tafeltennistafel

Kunnen wij op uw stem rekenen!

Vrijwilligers boenen De Groene Jager

Persbericht Tubantia, door Jeroen de Kleine, tekst en Cees Elzenga / hetoog.nl foto’s.

Vrijwilligers boenen De Groene Jager in Den Ham helemaal schoon

DEN HAM – Er is zaterdag heel wat vernieuwd bij het zwembad en schoongemaakt.

Zeker 25 vrijwilligers hebben zich uitgesloofd op het terrein van zwembad De Groene Jager. Het bad, de speeltoestellen, de kantine en de winkel moeten spic en span zijn voor het naderende seizoen. Die verantwoordelijkheid ligt nu al vijf jaar bij een groep van zeker 150 vrijwilligers die het bad aan de Slenke een warm hart toedragen. Sindsdien staat de accommodatie op eigen benen en ligt het bestuur, beheer en dagelijks toezicht bij de vrijwilligers van Stichting De Groene Jager. Bestuurslid Betsie Soepenberg en stichtingsvoorzitter Henri de Lange steken, net als de anderen, met alle plezier de handen uit de mouwen. De Lange voorziet de ramen bij de entree van glans en Soepenberg is in de kantine aan het werk. “Het zijn allemaal vrijwilligers”, benadrukt laatstgenoemde nog eens. “Iedereen kijkt er al lange tijd naar uit om weer aan de slag te gaan en nu mogen ze weer. Het blijft mooi om te zien. Sommigen zijn er alweer jaren bij betrokken, zoals Rita Beumer en Rianne de Lange. Zij poetsen elk jaar weer het hok van de badmeester. Ook nu zijn ze weer bezig.”Het weer zit mee. De temperatuur tikt de 25 graden aan en de lucht is strakblauw: ideaal zwemweer. Maar De Groene Jager profiteert daar nog niet van. Toch kijkt het badbestuur niet tandenknarsend toe hoe bijvoorbeeld Het Ravijn in Nijverdal deze week alvast duizend bezoekers welkom heette. “De situatie daar is niet te vergelijken met hier”, zegt de voorzitter. “Er is een binnenbad en ze hebben gewoon meer faciliteiten en bovendien betaalde krachten. Hier doen we echt alles zelf. En dat kost tijd. Als het meezit, willen we komende zaterdag open.”Voor de bezoekers heeft de organisatie alvast wat nieuwigheden in petto. Zo is er op de ligweide een beachvolleybalveld aangelegd en is de loungeruimte compleet vernieuwd. Sommige zaken blijven bij het oude. Zo neemt badmeester Piet ook dit seizoen gewoon weer op woensdagmiddag plaats aan de waterkant, net als toen hij nog officieel in dienst van het zwembad was. “Iedereen kent badmeester Piet. Kinderen en volwassenen zijn gek op die man. Hij is zeker al in de 70, maar hij maakt er altijd weer een feestje van, met allerlei knotsgekke vragen en grapjes. Ondertussen houdt hij iedereen nog net zo scherp in de gaten als vroeger. Piet vindt het te leuk. En wij vinden het leuk dat hij er is.”

 

 

 

Eerste zes weken een succes: bijna 11.000 bezoekers

Eerste zes weken voor zwembad De Groene Jager een succes

Den Ham, 17 juni 2017. De eerste zes weken van dit zwemseizoen –opening 8 mei jl. – maakten bijna 11.000 zwemmers gebruik van ons zwembad. Hoewel de weersomstandigheden niet altijd in ons voordeel waren is dit een fraai resultaat. Zeker een kers op de taart voor de organisatoren deze week van de Groene Jager Zwem4daagse.

Rond de zwem4daagse, deze week, zijn tal van nevenactiviteiten georganiseerd. Natuurlijk het baantjes zwemmen met de diverse afstanden voor junioren en senioren is het uitgangspunt, maar ook activiteiten als de Zumbalessen onder leiding van Djon Brunsman van de gelijknamige dansschool en de activiteiten van Health & Wellness van Margreet Hallink vielen bij de zwemmers in de smaak. En gisterenavond niet alleen de prijsuitreiking aan alle deelnemers, maar ook voor het tweede jaar de ludieke wedstrijd “Blij dat ik glij”. Winnaar: Niels Braakman. En heel belangrijk voor zwembad de Groene Jager – geheel gerund door vrijwilligers –is dat dinsdagavond 13 juni vier nieuwe toezichthouders het examen ‘toezichthouder’ behaalden. Dit examen wordt afgenomen door de Reddingsbrigade Wierden die hiervoor gecertificeerd is.

En het volgende grote evenement! Samen met de Hammer Volleybal club HVC organiseert de Groene Jager zaterdag 15 juli een poolvolleybal toernooi bij het zwembad.

Bij de foto’s

1)     Winnaar Niels Braakman, Blij dat ik glij kampioen 2017

2)     De vier nieuwe toezichthouders: V.l.n.r. Johan Schumer, Erik Smelt, Rianne Hallink en Gerda Roelofs

3 )     Het was dringen bij de prijsuitreiking van de Zwem4daagse

 

STEM OP DE GROENE JAGER

RABO CLUBKAS ACTIE

 Stem op Zwembad de Groene Jager tijdens de Rabo Clubkas campagne

 Vandaag heeft u per mail uw stemcode ontvangen! Tijdens de stemperiode van 2 mei tot en met 22 mei 2017 beslist u door te stemmen hoe het totaalbedrag wordt verdeeld onder de deelnemende clubs. Ieder RABO-lid ontvangt drie stemmen, waarvan zij er twee op dezelfde club mogen uitbrengen. Deze stemmen zijn geld waard. Alle leden krijgen rond 2 mei per post of per e-mail een persoonlijke stemcode toegestuurd.

 U kunt stemmen van 2 t/m 22 mei. Het geld wat we ontvangen willen we als Groene Jager besteden aan:

 – De zwemvierdaagse

 – Activiteiten voor de jeugd tijdens het zwemseizoen.

 Wij kunnen toch OP UW STEM REKENEN!