Mooi jubileumjaar 2018

P E R S B E R I C H T                            Zwembad De Groene Jager

Den Ham, donderdag 30 augustus 2018

Mooi jubileumjaar voor De Groene Jager

DEN HAM – Het geprivatiseerde openluchtzwembad De Groene Jager wordt al jarenlang succesvol geëxploiteerd door vrijwilligers. “We hebben de afgelopen jaren de bezoekers telkens kunnen verrassen met nieuwe voorzieningen en activiteiten. Naast zwemwater, een zonneweide en glijbanen beschikken we inmiddels ook over een beachvolleybalveld, loungehoek en gratis wifi. Ook zijn er veel speelvoorzieningen voor jonge kinderen, zowel in als buiten het zwemwater. Bezoekers laten zich ook erg positief uit over ons enthousiaste vrijwilligersteam en komen graag nogmaals terug”, zegt voorzitter Henri de Lange.

Ruim vijf jaar geleden zag het er een stuk minder rooskleurig uit voor De Groene Jager. Gemeente Twenterand wou twee van de vier gemeentelijke zwembaden sluiten, maar dankzij inspanningen van de lokale bevolking werd sluiting van het Hammer openluchtbad voorkomen. “We zijn erg blij dat we vijf jaren geleden het bad geprivatiseerd hebben, zodat we ook deze warme zomer weer lekker kunnen zwemmen”, aldus De Lange. “Enorm trots zijn we op ons geweldige vrijwilligersteam dat dit allemaal mogelijk maakt.”

 

Activiteiten en 30.000-ste bezoeker

Naast de zwemvierdaagse worden ook tal van andere activiteiten voor de bezoekers georganiseerd. Een mooi voorbeeld is de “nazomer-zwemavond” die afgelopen woensdag 29 augustus plaatsvond. Tijdens deze avond met DJ en lichtshow wordt er tot laat in de avond gezwommen. Leuk detail is dat de 30.000-ste bezoeker van 2018 op deze avond is ontvangen: Stan Sluijer is door Henri de Lange en Christel Seigers van het stichtingsbestuur in het zonnetje gezet en heeft een mooie bos bloemen, voor thuis een jaarabonnement 2019 en een mooie handdoek van Zwembad De Groene Jager.

 

Zwemfonds

Het Hammer bad zou niet kunnen bestaan zonder lokale betrokkenheid. De bevolking heeft in 2013 samen met het bedrijfsleven de schouders onder het privatiseringsproject gezet. “Er zijn ruim 200 vrijwilligers en 100 sponsoren betrokken bij de exploitatie van het zwembad en we hebben ze stuk voor stuk hard nodig. Daarnaast hebben we ook nog onze zwembad-partners; dit zijn lokale ondernemers Wim Samsen en Johan Koskamp die al 5 jaren ons zwemfonds ondersteunen. Vanuit dit zwemfonds wordt het schoolzwemmen gefinancierd en worden toegangskaartjes beschikbaar gesteld aan bezoekers die zelf over onvoldoende financiële middelen beschikken. Ook kinderen die hun vakantie doorbrengen via bijvoorbeeld Stichting Rusland Kinderhulp kunnen dankzij dit zwemfonds gratis zwemmen bij De Groene Jager”, verduidelijkt Henri de Lange.

 

Vrijwilligers

“Dankzij onze vrijwilligers kunnen we deze geweldige accommodatie in stand houden voor de regio; we zijn dan ook blij met elke vrijwilliger die zich aanmeldt. Vele handen maken licht werk en het is ook nog eens erg gezellig om dit met elkaar te doen. We zijn continu op zoek naar nieuwe aanwas en gelukkig hebben zich ook dit jaar hebben weer vrijwilligers aangemeld. Zo is er bijvoorbeeld een groep nieuwe toezichthouders opgeleid dit voorjaar.  Het is erg fijn om te merken dat iedereen bereid is om ons te helpen en dat draagvlak geeft ons veel energie om met dit mooie werk door te gaan”, zegt De Lange.  Uiteraard zijn vrijwilligers nog steeds welkom; aanmelden kan via de website www.ZwembadDeGroeneJager.nl